Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Červené světlo

Některé přístroje jsou vybaveny kromě standardních led diod i červeným světlem. Jeho výhodou je to, že neoslňuje a nepůsobí ostré světelné odrazy od lesklých a hladkých ploch (led, sníh, sklo, voda). Uvítáte ho, pokud běháte s více lidmi a nechcete je při posvícení do jejich obličeje oslepit.

Červené světlo na čelovce může také dobře posloužit v v mlze. Pokud chcete vaši viditelnost v mlze zvýšit ještě více, změňte uchycení čelovky. Sejměte ji z hlavy a připněte ji na pás, či hrudní přezku. Světlo tolik nenasvítí jemné kapičky před vašima očima a vy uvidíte o poznání lépe a dál.

Jak uvázat horolezecký osmičkový uzel?

Slovníček pojmů

Horolezecké uzly jsou základem bezpečnosti každého lezce a mezi nimi zaujímá zvláštní místo osmičkový uzel a jeho pevnější varianta – dvojitý osmičkový uzel. Tento uzel je oblíbený díky své jednoduchosti a spolehlivosti. Správné vázání těchto uzlů může být otázkou života a smrti, a proto je důležité je ovládat dokonale. V následujícím článku vám krok za krokem ukážeme, jak uvázat nejen základní osmičkový uzel, ale také jeho dvojitou verzi, která zajišťuje ještě větší bezpečnost při vašich dobrodružstvích na skalách.

Jak funguje termoska?

Slovníček pojmů

Termoska je chytrý vynález, který nám umožňuje udržet nápoje a jídla teplé či studené po dlouhou dobu. Díky dvojité stěně, vakuové izolaci a reflexnímu povrchu minimalizuje ztráty tepla vedením, konvekcí a radiací. Termoska je ideálním společníkem na cestách, při outdoorových aktivitách nebo v kanceláři, kde šetří energii a čas, protože udržuje obsah při požadované teplotě bez nutnosti opakovaného ohřívání či chlazení.

Jak se nosí ledvinka?

Slovníček pojmů

Ledvinka, kdysi vnímaná jako výhradně praktický doplněk, se stala módním hitem současnosti. Její variabilita a pohodlnost ji činí oblíbenou jak u milovníků módy, tak u těch, kteří hledají praktická řešení pro každodenní nošení. Ať už ji nosíte kolem pasu, přes hrudník nebo na zádech, ledvinka nabízí stylový a funkční způsob, jak mít své věci vždy po ruce. Objevte různé způsoby, jak tento univerzální doplněk nosit a přidejte svému outfitu nový rozměr.