Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Co jsou to polarizační brýle?

Polarizační brýle jsou speciální typ slunečních brýlí, jejichž skla obsahují polarizační filtr. Tento filtr pomáhá redukovat oslnění tím, že blokuje určité směry světelných vln. Oslnění je často způsobeno světlem, které se odráží od hladkých a lesklých povrchů, jako jsou voda, silnice nebo sníh. Tím, že polarizační brýle odfiltrují horizontálně polarizované světlo, mohou výrazně snížit nepříjemné oslnění a zvýšit vizuální komfort a kontrast.

Výhody polarizačních brýlí:

  1. Redukce oslnění: Polarizační brýle jsou obzvláště užitečné pro řidiče, rybáře, lyžaře a další osoby, které tráví hodně času venku, protože snižují oslnění od odrazivých povrchů.
  2. Zvýšený kontrast a jasnost: Díky odstranění oslnění mohou tyto brýle zlepšit kontrast a jasnost vidění, což může být užitečné při sportovních aktivitách nebo při řízení.
  3. Méně namáhané oči: Snížením oslnění a zlepšením vizuálního komfortu pomáhají polarizační brýle snižovat únavu očí, což je výhodné při delším pobytu na slunci.

Je důležité si uvědomit, že polarizační brýle nechrání automaticky před všemi typy UV záření, a proto by měly být kombinovány s UV ochranou pro maximální ochranu očí.

Jaké jsou nevýhody polarizačních brýlí?

Polarizační brýle mají mnoho výhod, ale existují i některé nevýhody, které je dobré zvážit:

  1. Omezená viditelnost na digitálních obrazovkách: Polarizační brýle mohou interferovat s viditelností některých digitálních obrazovek, jako jsou displeje mobilních telefonů, GPS zařízení, tabletů a bankomatů. To může způsobit, že obrazovky vypadají tmavěji nebo zobrazují barevné zkreslení při pohledu přes brýle.
  2. Zkreslení vidění: V některých situacích mohou polarizační brýle způsobit zkreslení vidění. Například při pohledu přes čelní sklo automobilu, které má vestavěné UV nebo tónované vrstvy, může dojít ke vzniku interferenčních vzorců nebo duhových efektů.
  3. Vyšší cena: Polarizační brýle jsou často dražší než běžné sluneční brýle. To je způsobeno složitější výrobní technologií a použitím speciálních polarizačních filtrů.
  4. Méně efektivní za špatných světelných podmínek: V podmínkách nízké hladiny osvětlení, jako je šero nebo mlha, mohou polarizační brýle snížit kontrast a zhoršit viditelnost. To může být nevýhodné při řízení nebo jiných činnostech, které vyžadují jasné vidění.
  5. Omezené barevné spektrum: Polarizační čočky mohou mírně měnit vnímání barev, což může být problematické pro osoby, které potřebují přesné rozpoznávání barev, například umělce nebo profesionály pracující s barvami.
  6. Zranitelnost vůči poškození: Některé polarizační čočky mohou být citlivější na poškrábání a jiné fyzické poškození ve srovnání s běžnými čočkami, zejména pokud nejsou správně ošetřovány nebo čištěny.

Tyto nevýhody by měly být zváženy při výběru polarizačních brýlí, aby se zajistilo, že jsou vhodné pro specifické potřeby a podmínky, ve kterých budou používány.

Jak poznám polarizační brýle?

Lidským okem tato vlastnost viditelná není, je nutné se dívat do popisu produktu.

Jak uvázat horolezecký osmičkový uzel?

Slovníček pojmů

Horolezecké uzly jsou základem bezpečnosti každého lezce a mezi nimi zaujímá zvláštní místo osmičkový uzel a jeho pevnější varianta – dvojitý osmičkový uzel. Tento uzel je oblíbený díky své jednoduchosti a spolehlivosti. Správné vázání těchto uzlů může být otázkou života a smrti, a proto je důležité je ovládat dokonale. V následujícím článku vám krok za krokem ukážeme, jak uvázat nejen základní osmičkový uzel, ale také jeho dvojitou verzi, která zajišťuje ještě větší bezpečnost při vašich dobrodružstvích na skalách.

Jak funguje termoska?

Slovníček pojmů

Termoska je chytrý vynález, který nám umožňuje udržet nápoje a jídla teplé či studené po dlouhou dobu. Díky dvojité stěně, vakuové izolaci a reflexnímu povrchu minimalizuje ztráty tepla vedením, konvekcí a radiací. Termoska je ideálním společníkem na cestách, při outdoorových aktivitách nebo v kanceláři, kde šetří energii a čas, protože udržuje obsah při požadované teplotě bez nutnosti opakovaného ohřívání či chlazení.

Jak se nosí ledvinka?

Slovníček pojmů

Ledvinka, kdysi vnímaná jako výhradně praktický doplněk, se stala módním hitem současnosti. Její variabilita a pohodlnost ji činí oblíbenou jak u milovníků módy, tak u těch, kteří hledají praktická řešení pro každodenní nošení. Ať už ji nosíte kolem pasu, přes hrudník nebo na zádech, ledvinka nabízí stylový a funkční způsob, jak mít své věci vždy po ruce. Objevte různé způsoby, jak tento univerzální doplněk nosit a přidejte svému outfitu nový rozměr.

Vybíráme pro vás

1 249 

Porovnat

1 249 

Porovnat

Polarizační brýle 3F Eternal

749 

Porovnat

Sluneční brýle 3F Crystal

749 

Porovnat

Sluneční brýle 3F Zephyr

749 

Porovnat

Polarizační brýle 3F Guard

749 

Porovnat

3 900  (21.56 %) od 3 059 

Porovnat

Brýle 3F Version

799 

Porovnat