Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Jak se obléct do letadla?

Let může být vyčerpávající a nepohodlný, zvláště pokud nejste vhodně oblečeni. Správný výběr oblečení může zásadně ovlivnit váš zážitek a pomoci vám cítit se komfortně po celou dobu letu. V tomto článku vám přinášíme několik praktických tipů, jak se obléct do letadla, abyste se cítili pohodlně, v teple a zároveň stylově. Připravte se na váš příští let s našimi doporučeními, která vám zajistí pohodlí a klidnou cestu.

Oblékání do letadla závisí na několika faktorech, včetně délky letu, klimatických podmínek v destinaci a osobních preferencí. Zde je několik tipů, jak se obléct pohodlně a prakticky:

  1. Pohodlné oblečení: Zvolte pohodlné oblečení, které vás nebude tlačit ani omezovat v pohybu. Elastické kalhoty, legíny nebo volné džíny jsou dobrou volbou.
  2. Více vrstev: Letadla mohou být chladná, takže je dobré obléct se do více vrstev, které můžete snadno přidat nebo sundat podle potřeby. Lehké tričko s dlouhým rukávem, svetr nebo lehká bunda jsou ideální.
  3. Šátek nebo šála: Šátek nebo šála může posloužit jako dodatečná vrstva tepla nebo jako polštářek během letu.
  4. Komfortní obuv: Vyberte si pohodlnou obuv, která se snadno sundává a nasazuje, což oceníte při bezpečnostních kontrolách a během letu. Slip-on boty nebo tenisky jsou skvělou volbou. Když jedete na letiště na poslední chvílí, oceníte nejvíce běžecké boty :-).
  5. Kompresní ponožky: Při dlouhých letech mohou pomoci kompresní ponožky proti otokům nohou a zlepšení krevního oběhu.
  6. Minimalizujte doplňky: Snažte se minimalizovat množství kovových doplňků, které by mohly zpomalit bezpečnostní kontroly.
  7. Brýle místo kontaktních čoček: Pokud nosíte kontaktní čočky, zvažte během letu brýle, protože vzduch v letadle je často suchý a může dráždit oči.
  8. Volné spodní prádlo: Vyhněte se těsnému spodnímu prádlu, které může být během delšího sezení nepohodlné.
  9. Hydratace a péče o pleť: Přibalte si hydratační krém na obličej a ruce, balzám na rty a láhev s vodou (můžete ji naplnit po bezpečnostní kontrole).

Pamatujte, že pohodlí je klíčové, zejména při delších letech, takže zvolte oblečení, ve kterém se budete cítit dobře po celou dobu cesty. Další tipy jak se sbalit do letadla naleznete v našem nejčtenějším článku.

Jak uvázat horolezecký osmičkový uzel?

Slovníček pojmů

Horolezecké uzly jsou základem bezpečnosti každého lezce a mezi nimi zaujímá zvláštní místo osmičkový uzel a jeho pevnější varianta – dvojitý osmičkový uzel. Tento uzel je oblíbený díky své jednoduchosti a spolehlivosti. Správné vázání těchto uzlů může být otázkou života a smrti, a proto je důležité je ovládat dokonale. V následujícím článku vám krok za krokem ukážeme, jak uvázat nejen základní osmičkový uzel, ale také jeho dvojitou verzi, která zajišťuje ještě větší bezpečnost při vašich dobrodružstvích na skalách.

Jak funguje termoska?

Slovníček pojmů

Termoska je chytrý vynález, který nám umožňuje udržet nápoje a jídla teplé či studené po dlouhou dobu. Díky dvojité stěně, vakuové izolaci a reflexnímu povrchu minimalizuje ztráty tepla vedením, konvekcí a radiací. Termoska je ideálním společníkem na cestách, při outdoorových aktivitách nebo v kanceláři, kde šetří energii a čas, protože udržuje obsah při požadované teplotě bez nutnosti opakovaného ohřívání či chlazení.

Jak se nosí ledvinka?

Slovníček pojmů

Ledvinka, kdysi vnímaná jako výhradně praktický doplněk, se stala módním hitem současnosti. Její variabilita a pohodlnost ji činí oblíbenou jak u milovníků módy, tak u těch, kteří hledají praktická řešení pro každodenní nošení. Ať už ji nosíte kolem pasu, přes hrudník nebo na zádech, ledvinka nabízí stylový a funkční způsob, jak mít své věci vždy po ruce. Objevte různé způsoby, jak tento univerzální doplněk nosit a přidejte svému outfitu nový rozměr.