Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Batoh Hannah Commuter 30

Hledáte batoh nejen do přírody, ale i do města? Pak je možná batoh Commuter 30 právě pro vás!

 

Obsah

 

Úvod 

Poohlížíte se po pohodlném batohu pro každodenní všední použití? Ano? Tak tu jste správně. Ne? Zkuste si přečíst něco o Hannah Commuter 30 a třeba zjistíte, že ho chcete, i když ho momentálně nepotřebujete.

 

Charakteristika


Produkt:

Commuter 30
Hmotnost: 700 g
Rozměry: 52 x 30 x 22 cm
Počet komor: 1
Kapsa na notebook: Ano
Max. úhlopříčka notebooku: 13"

 

  • polstrovaná kapsa na notebook 
  • vyztužená záda
  • skrytá zipová kapsa na zádovém panelu
  • polstrované ramenní popruhy
  • boční madlo pro nošení jako cestování zavazadlo

 

Účelovost, materiál

Na první pohled působí obyčejným dojmem, naprosto jednoduchým designem, pouze s logem značky. Vyroben je z odolného materiálu, který jen tak někde o větev neprodřete. Navíc je opatřen vodoodpudivým zátěrem, veškerý obsah batohu, zejména elektronika, tak zůstane v suchu. Rosu, mrholení a slabou přeháňku zvládá bez problému, silnější a déle trvající déšť jsme nepotkali a je tak otázkou, jak dlouho by vydržel před prosáknutím. Vhodný je pro běžné používání, do školy, do práce, do města i na kratší výlety.

 

Zádový systém, ramenní popruhy, bederní a hrudní pásy

Hannah Commuter krásně drží tvar, jak prázdný, tak plný s těžším nákladem. Záda jsou vyztužená, což nejen pocítíte na pohodlnosti, ale i křehčí věci, jako např. notebook, je tak ve větším bezpečí.

 

Ramenní popruhy jsou díky polstrování měkoučké, pevné, nijak se nezařezávají do ramen, nezpůsobují otlaky ani při těžší náloži batohu. Jestli jste zvyklí na turistické batohy s robustními bederními pásy, tady je to spíš taková parodie na ně. Jedná se pouze kus popruhu bez jakéhokoli polstrování – ale lze jej jednoduše a rychle oddělat – a vzhledem k typu batohu a jeho účelu, není bederní popruh vůbec potřeba. Hrudní popruh je ze stejného materiálu, jednoduše řešený. Lze jej posouvat a utahovat dle potřeby a typu postavy.

 

Spousta kapes a přihrádek

Pravý potenciál tohoto batohu Hannah objevíte po jeho otevření. Řešení vnitřního prostoru je prostě super! Kdo potřebuje na zádech nosit víc jak tři věci a má v nich rád pořádek, toho srdce zde zaplesá. Batoh je jednokomorový, otevřít ho lze až do poloviny jeho délky a nabízí tak nadmíru široký vstup. Po odklopení přední části s ním můžete pohodlně manipulovat, zatímco ho máte položený naležato.

A kolik že separátních úložných prostorů nabízí? Krom dvou velkých polstrovaných přihrádek např. na notebook a kancelářské desky, jednu další menší podobnou přihrádku, 2 uzavíratelné síťované kapsy a ani na kousek místa pro propisky se nezapomnělo. Vnitřní postranní kapsy využívám na malý termo hrnek na kafe, škoda jen, že nejsou z elastického materiálu, určitě bych tak pro ně našla širší využití. Pro ty, co znají Harryho Pottera – batoh mi připomíná Hermioninu kabelku – vejde se do něj neuvěřitelné množství předmětů.

Krom hlavní komory disponuje menší vrchní kapsou na drobnosti a postranními schovanými přihrádkami, opět uzavíratelnými na zip, jež jsou ideální pro odložení peněženky, klíčů, a nebo třeba mobilního telefonu. Poslední postranní kapsa je určená pro lahev, pokud si ji nechcete nechávat uvnitř – kapsa je užší, nelze ji tak uzavřít na zip, pokud v ní lahev máte.


 

Vhodný doplněk - Hannah Travel Case

Parádním doplňkem, který se hodí dokoupit, je cestovní Hannah Travel Case na elektroniku. Není nijak složitě koncipovaný. Otevírá se na zip, pravé křídlo je doplněno dvěma elastickými kapsami, v druhém křídle naleznete gumičky např. na kabely a jednu na propisku, a další schovanou kapsu na zip na drobnosti. Pouzdro je dostatečně hluboké, takže pobere opravdu hodně věcí, či objemnější kousky – jako např. myš a napájecí kabel k notebooku, které tak nemusíte mít pohozené volně v batohu. Navíc pěkně zapadne do jedné z vnitřních kapes batohu Hannah Commuter 30. A informace pro ekology – vyrobeno je z recyklovaných PET lahví!

 

Testování 

Hannah Commuter mi byl parťákem převážně jako batoh do práce. Ráda mám věci uspořádané, kdy každá má své místo. Noční můrou je přehrabování se v batohu, kdy samozřejmě jako na potvoru to, co hledám, je na dně a celý batoh se musí zpřeházet. Tady měla téměř každá jednotlivost svoji vlastní přihrádku - notebook, desky, knihy, Travel Case, peněženka, telefon, klíče, kosmetika, termohrnek, v hlavní kapse bylo stále dostatek prostoru pro lahev na pití a obědové boxy. Mimo to posloužil na týdenním výletě vášnivému fotografovi, jež si ho vychvaloval, jelikož do něj zvládl naskládat veškerou svou výbavu čítající notebook, fotoaparát, menšího drona, FPV brýle a Hannah Travel Case na kabeláž, a nemusel s sebou tahat vícero pouzder či tašek. U batohu vychvaloval jeho prostornost, množství přihrádek pro kategorizaci věcí a pohodlnost i při větším zatížení batohu. Vyzdvihována byla dále voděodolnost povrhu batohu, což, vzhledem k uložené elektronice v batohu, považoval za veliké plus.

 

Hodnocení: 

+

  • Pohodlná a pevná záda
  • Vyztužené a široké ramenní popruhy
  • Množství kapes a přihrádek
  • Voděodolná povrchová úprava

-

  • Fórový bederní popruh, který ale lze jednoduše odepnout
  • Široká vrchní část, která při prázdném batohu vypadá na zádech ,,rozplácle"

 

Závěrečné shrnutí

Co dodat, co ještě nebylo řečeno? Zkrátka s Hannah Commuter 30 neuděláte krok vedle. Jestliže sháníte batoh na běžné nošení, do města, a máte rádi ve věcech pořádek, je tento model přesně pro vás.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Sada nádobí Passage Dinnerware Set

Testovna

TEST: Spacák Husky Mopy

Testovna

Hledáte kvalitní syntetický spacák na přespávání venku? Potom jste tu správně. Otestovala ho za vás naše testerka Zdeňka.

TEST: Stan Warg Protrek 2

Testovna

Naše testerka dostala na otestování úplnou novinku, a to ultralehký stan značky Warg. Obstojí proti svým konkurentů ve své kategorii?

Vybíráme pro vás

719  (23.64 %) 549 

Porovnat

Pláštěnka na batoh Zulu Cover 46-58l

449  (62.36 %) 169 

Porovnat

1 432  (22.56 %) 1 109 

Porovnat

Pláštěnka na batoh Boll School Mate Protector

399  (17.54 %) 329 

Porovnat

119  (8.4 %) 109 

Porovnat

690  (20.43 %) 549 

Porovnat

979  (20.43 %) 779 

Porovnat