Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Bunda Columbia Ampli-Dry™ II Shell

V českých horách otestovala testerka Gabča bundu vhodnou na hory i do města. Jak obstála v testování?

 

Obsah

 

Úvod 

Jestli hledáte lehkou, nepromokavou a sbalitelnou bundu na nejrůznější dobrodružství, pak je dnešní recenze pro vás.

Značka Columbia je pro mě osobně jednou velkou neznámou. Samozřejmě, že jsem o značce už slyšela, ale žádný produkt od ní nemám. Nyní jsem dostala možnost otestovat dámskou bundu Columbia Ampli–DryTM II Shell.

 

Charakteristika


Značka:

Columbia
Pohlaví: Dámská i pánská bunda
Materiál: 100% Polyester
Počet kapes: 3
Odvětrávání v podpaží: Ano
Podle aktivit: městské / turistické

 

  • voděodolná / prodyšná úprava Omni-TECHTM
  • utěsněné švy
  • lepený lem kapuce
  • textilie vyrobené ze 100% recyklovaného polyesteru
  • středový zip potažený PU
  • náprsní a ruční kapsy na zip
  • sbalitelné do kapsy
  • reflexní detaily

 

Popis bundy 

Jedná se o dámskou, lehkou, nepromokavou a zároveň dostatečně prodyšnou bundu. Na první pohled je bunda vyrobena s příjemného matného materiálu, který navíc nešustí, což osobně velmi oceňuji. Na trhu je bunda dostupná ve více barevných variantách.

Voděodolnost a zároveň prodyšnost celé bundy zajišťuje úprava Omni-TECHTM. Udávaná hodnota vodního sloupce je 10 000 mm a prodyšnost MVTR 10 000 g/m2/24h. V porovnání se značkovými membránami se jedná spíše o nižší hodnoty. Nejedná se však o bundu do extrémních podmínek. Hlavní zip na bundě je voděodolný, ostatní jsou kryté látkou. Všechny švy jsou podlepené. Zatím jsem v bundě zmokla jen párkrát a krátce, ale vždy mě před deštěm zaručeně ochránila a díky materiálnu a větracím otvorům, jsem se ani příliš v bundě nezapotila.

Bunda má stahovací kapuci, takže si ji dotvaruje každý na svou hlavu a kapuce vám nikde nepříjemně nepřekáží a nebrání ve výhledu. Pod kapuci se mi krásně vleze i čelovka, což s některými kapucemi není samozřejmostí. Manžety rukávů jsou nastavitelné pomocí suchého zipu, takže si je každý může poupravit podle sebe. Límec u krku je dostatečně vysoký, a část zipu u brady je podšitá látkou, takže vás nebude dřít. Bunda má prodloužený zadní díl a celkově je volnějšího střihu. Bunda má celkem tři kapsy na zip. Jednu náprsní a dvě klasické, přičemž na levém zipu je nápis PACK IT OUT. Do této kapsy celou bundu sbalíme. Osobně bych kapsu ocenila o něco větší, bunda se do kapsy vejde jen taktak a měla jsem strach, že ji při zapínání skřípnu do zipu. Líbí se mi, že bunda má reflexní prvky.

 

Na co se bunda hodí?

Bunda se hodí na široké spektrum sportovních aktivit do přírody i do města. Osobně ji využívám na turistiku, ale své uplatnění najde i u vyjížděk na kole. Pokud rádi vrstvíte oblečení, své uplatnění najde i při zimních aktivitách. Jedná se o opravdu skladnou a lehkou bundu, která vám v batohu zabere minimum místa.

 

Kde testování probíhalo?

Testování probíhalo na jednodenních výletech po českých horách.

 

Hodnocení: 

+

  • lehká
  • možnost složit do kapsy
  • větrací otvory
  • stahování kapuce i obvodu v pase

-

  • osobně mi příliš nesedí střih
  • membrána má průměrné parametry

 

Závěrečné shrnutí

Pokud hledáte univerzální bundu na hory i do města, bunda Columbia Ampli–DryTM II Shell může být tou správnou volbou. Bunda je sbalitelná do kapsy, voděodolná, a zároveň i prodyšná. Co se mi na bundě líbí, jsou veškeré stahování. Dále oceňuji větrání a reflexní prvky na bundě.

 

 

Užitečné odkazy

Autor: Gabriela Weissová

Zdroje: archiv autora

TEST: Trailové boty Merrell Agility Peak 5

Testovna

Hledáte pohodlné trailové boty nejen na běžecké závody? Potom si určitě přečtěte recenzi na trailové boty Agility Peak 5 od značky Merrell.

TEST: Rodinný stan Husky Mitar 4

Testovna

Stan do kempu pro celou rodinu nebo bandu přátel na fesťák? Velikostí je Mitar 4 ideální, ale jak je na tom s odolností a praktičností?

TEST: Dámské boty Salewa MTN Trainer MID GTX

Testovna

Kam až můžete dojít v botách od značky Salewa? A bude cesta v nich i pohodlná? To vám v dnešním článku prozradí testerka Kamča Zelinková.

Vybíráme pro vás

4 399  (30.01 %) 3 079 

Porovnat

1 599  (37.52 %) 999 

Porovnat

550  (25.64 %) od 409 

Porovnat

1 799  (25.01 %) od 1 349 

Porovnat

1 250  (9.68 %) 1 129 

Porovnat

3 599  (10 %) 3 239 

Porovnat

1 590  (10.13 %) 1 429 

Porovnat

2 599  (24.24 %) 1 969 

Porovnat