Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Trailové boty La Sportiva Bushido

Hledáte trailové běžecké boty, které mají co nabídnout a ještě k tomu dobře vypadají? Boty La Sportiva Budshido pro vás budou nejspíš ty pravé! Přečtěte si jejich recenzi.

 

Obsah

Model Bushido II jsou výborné pánské běžecké boty od firmy La Sportiva s opravdu luxusním designem. Mají speciální dvojitou podrážku, která poskytuje zvýšenou stabilitu a maximální záběr při běhu.

 

Charakteristika


Hmotnost: 


610 g

Druh terénu:

trailové

Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: FriXion
Svršek: Síťovina
Drop: 6 mm

 

  • lehké a extra přilnavé
  • svrchní materiál ze síťovina / TPU
  • speciální podrážka Lighter weight Dual FriXion Impact Brake System
  • skvělá stabilita 
  • dobře tlumí nárazy 
  • mezipodešev je z tvarované EVA pěny
  • antibakteriální anatomická vložka Ortholite®
  • Rock Guard v podešvi chrání proti kamenům

 

Představení bot

Trailové běžecké boty Bushido od špičkové italské firmy La Sportiva jsem otestoval při běhu v Malé Fatře a mé dojmy si můžete přečíst v dnešní recenzi. Absolvoval jsem 10 km běh do kopce s převýšením 800 metrů v suchém, místy mokrém terénu a následný běh z kopce po zpevněné lesní cestě.

 

Atraktivní design a barvy

Italové si opět dali záležet na designu a barevném provedení. Žádné nudné jednobarevné běžecké boty, které splynou s davem. U bot La Sportiva Budshido máte na výběr černo-žlutou, modro-žlutou a modro-zelenou barevnou kombinaci. Každá je ovšem doplněna o další barevné detaily a každá jedna kombinace na nohou září. Velikost jsem trefil dobře. Normálně nosím 43, ale vzal jsem pro jistotu o půl čísla větší a udělal jsem dobře. Například u Mizuno Daichi je mi velikost 43 větší téměř o jeden a půl čísla. Každopádně každou, nejen běžeckou obuv, doporučuji pořádně otestovat na prodejně. Nejde jen o velikost, ale také o drop, šířku boty a celkový komfort.

   

 

Jak vybrat oblečení na běh

Správné oblečení na běh je zárukou mnoha spokojených kilometrů. S jeho výběrem vám poradí Katka Balcarová.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Ultra lehké a zároveň pevné

Boty La Sportiva Budshido jsou lehoučké, ale zároveň dobře podrží kotník v náročném terénu. Zvýšenou stabilitu poskytuje dvojitá podrážka Lighter Weight Dual FriXion Impact Brake System s členitým povrchem. Odpružení není ideální, takže Bushido bych určitě nebral na dlouhé asfaltové běhy. Vaše chodidla vám nepoděkují. Také bych ji nevyužíval jako turistickou obuv do skalnatého terénu z důvodu rychlého opotřebení u bot za téměř čtyři tisíce korun chcete, aby nějaký čas vydržela.

 

Vyztužená špička a tlumení

Proti rychlému opotřebení bot La Sportiva Budshido brání vyztužená špička. Ta tlumí i nárazy na drobných kamíncích, případně zakopnutí o nerovnosti. Oděru vzdorný lem kolem celé boty chrání materiál před poškozením.
Absenci tlumení kompenzuje maximální stabilita a okamžitá reakce boty na směr pohybu. To určitě ocení profi běžci na závodech. Boty Bushido vás v běhu nijak neomezují ani v technickém terénu.

 

Podrážka

Podrážka bot La Sportiva Budshido má výrazný grip a dobře drží ve strmém rozmočeném terénu, ale také je maximálně dobře využitelná při běhu v lese či na nezpevněné lesní cestě.

 

Ocenění detailů

Oceňuji antibakteriální anatomickou vložku Ortholtie, která dobře odvádí vlhkost. Noha se v teplém počasí až tak nepotí. V zimě boty La Sportiva Budshido nemám odzkoušené, ale předpokládám, že v nich může být dost zima. Boty jsou agresivní a lehké, vytvořené pro běžce, kterým záleží na rychlosti a komfortu.

 

Šněrování

La Sportiva Budshido na noze skvěle sedí, šněrování je rychlé a snadné. Šňůrky se během běhu nerozvazují a fixovaný jazyk sedí přesně tam, kde má, i když nechává dostatek prostoru k perfektnímu došněrování.

 

Bota pro profíky

Pro mě jsou La Sportiva Budshido jasná volba do terénu, a to i na závody a dlouhé ultra běhy v terénu. Jsou pohodlné, rychlé a lehounké. Určitě si je oblíbí i běžkyně, které ocení atraktivní barevné kombinace.

 

Hodnocení: 99 %

+

  • atraktivní design
  • stabilní podrážka
  • komfort při pohybu
  • šněrování
  • komfort při pohybu
  • antibakteriální podrážka Ortholite
  • vyztužená špička

-

  • cena

 

Závěrečné shrnutí

Boty La Sportiva Budshido jsou jasnou volbou na trail. Jako jejich výhody vnímám vysoký komfort při běhu, stabilní podrážku a vyztuženou špičku, která zaručuje ochranu chodidla a tlumení nárazů. Výhodou je také propracované šněrování a antibakteriální vložka Ortholite. Jedinou nevýhodou může být vysoká cena, která je však zde ale opodstatněná. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko 

Zdroje: archiv autora

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovna

Testerka Tereza vyzkoušela lezečky od značky La Sportiva. Pro koho se hodí? Jak se v nich leze? A jaké vychytávky bota má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

Vybíráme pro vás

4 799  (42.09 %) od 2 779 

Porovnat

4 799  (42.93 %) od 2 739 

Porovnat

3 390  (45.16 %) od 1 859 

Porovnat

3 990  (38.87 %) 2 439 

Porovnat

Pánské běžecké boty Salomon Spectur M

3 390  (47.23 %) od 1 789 

Porovnat

3 899  (49.24 %) od 1 979 

Porovnat

1 799  (43.36 %) 1 019 

Porovnat

Pánské boty Puma Lex

1 899  (43.18 %) od 1 079 

Porovnat