Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Trailové boty Merrell Agility Peak 5

Hledáte pohodlné trailové boty nejen na běžecké závody? Potom si určitě přečtěte recenzi na trailové boty Agility Peak 5 od značky Merrell.

 

Obsah

 

Úvod 

Koukáte po nových běžeckých botách, se kterými byste dělali parádu i při běžném nošení? Zároveň chtěli záruku kvality použitých materiálů a jistotu došlapu? Zaujal vás model Agility Peak 5 od značky Merrell? Osloví vás atraktivním designem a spolehlivostí.

 

Charakteristika


Produkt:

Agility Peak 5
Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: Vibram
Svršek: Textil
Drop: 6 mm
Druh terénu: trailové

 

  • integrovaný šněrovací systém dokonale obepíná chodidlo
  • očka šněrování ve tvaru písmene D
  • zesílená ochrana špičky
  • prodyšná podšívka ze síťoviny
  • vyjímatelná EVA stélka 
  • dvojsměrné pružné drážkování mezipodešve FLEXconnect® zajišťuje lepší kontakt s povrchem
  • mezipodešev z lehké pěny FloatPro® Foam pro dlouhotrvající pohodlí

 

První dojmy

O vzhledu obuvi se není třeba bavit, každému hned padnou do oka. Pocitově na mě působí jako užší boty a může se tím pádem stát, že nebudou tak úplně sedět těm, co jsou zvyklí na boty širší, jakými jsou např. Altry, nebo obecně vyznavačům barefoot – ovšem může jít o osobní dojem, sama spíše upřednostňuji širší obuv. Určitě doporučuji, jako u každé obuvi, si před koupí vyzkoušet více velikostí. Tomu 4camping rozumí a na jejich prodejny a pobočky si můžete jednoduše a zdarma zaslat od jednoho modelu více velikostí, abyste měli jistotu správného výběru a domů si odnesli jen to, co vám opravdu sedne.

 

Podešev Vibram

Podešev z pryžové směsi Vibram Megagrip odolává popraskání, zachovává si své vlastnosti na mokrém i suchém povrchu a především garantuje dlouhou životnost. Je spolehlivá pro občasné turisty i ostřílené profesionály a dnes je součástí snad téměř každé kvalitní obuvi. Jistou nohu budete mít v terénu bezproblému i na kluzkém podkladu. Napomáhají tomu zároveň hluboké agresivní gripy na podrážce, zvláště při běhu v blátivých podmínkách.

 

Tlumení a mezipodešev FloatPro®

Merrell pro svůj model zvolil jako mezipodešev FloatPro® z pěnového materiálu. Na rozdíl od jiných technologií by FloatPro® měla mít delší životnost a i přes sníženou hmotnost si zachovává svou pružnost. Zkušenější při běhu či chůzi jistě pocítí a ocení nízkou váhu obuvi a parádní tlumení při došlapu, právě díky zmiňované volbě mezipodešve.

 

Svršek a detaily

Svršek ze síťoviny je prodyšný a rychle schne, pokud vás zastihne špatné počasí, nebo se nevyhnete louži. Zvolen byl klasický šněrovací systém spolu s nenápadnou šikovnou gumičkou, pod kterou si můžete tkaničky schovat, aby vám neplandaly a zabránili jste tak jejich případnému zachycení. Kdo je příznivcem návleků, zde si také přijde na své. Vpředu jest na zachycení D-kroužek, vzadu zase opevnění na suchý zip.

 

Testování 

Merrell Agility Peak 5 byly otestovány několikrát při 6-10 kilometrovém běhu, 20km celodenní turistice s vyšším převýšením i cyklistických výletech. Těžko říci po zhruba 80 kilometrech běhu a turistiky, jakou budou mít životnost, ale dle momentálního stavu a kvalitnímu výběru technologií to vypadá, že budou disponovat opravdu vysokou výdrží.

 

Hodnocení: 

+

  • odolná podešev Vibram Megagrip
  • vyztužené kotníky
  • mezipodešev FloatPro
  • nízká hmotnost
  • design

-

  • nenalezla jsem

 

Závěrečné shrnutí

Vzhledově i dispozičně jsou Merrell Agility Peak 5 velmi podobné konkurenční značce a modelu Hoka Speedgoat 5 a lze je považovat za jejich alternativu. Jako doma jsou na horách v terénu, nezklamou vás ale ani na asfaltových úsecích. Neměla jsem problémy s přehříváním nohy ani při vyšších denních teplotách, boty jsou pěkně prodyšné. Pobyt v nich je příjemný díky měkkému došlapu, i když musíte překonat delší vzdálenost po tvrdé silnici. V terénu vás zase podrží Vibram podešev s hlubokýmy gripy. Pokud vás zastihne déšť, žádná membrána vás neochrání, ale za to bota rychle usychá – tedy krom vyztužených částí kolem kotníku, které jsou polstrované a tudíž vysychají hůře.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Rodinný stan Husky Mitar 4

Testovna

Stan do kempu pro celou rodinu nebo bandu přátel na fesťák? Velikostí je Mitar 4 ideální, ale jak je na tom s odolností a praktičností?

TEST: Bunda Columbia Ampli-Dry™ II Shell

Testovna

V českých horách otestovala testerka Gabča bundu vhodnou na hory i do města. Jak obstála v testování?

TEST: Dámské boty Salewa MTN Trainer MID GTX

Testovna

Kam až můžete dojít v botách od značky Salewa? A bude cesta v nich i pohodlná? To vám v dnešním článku prozradí testerka Kamča Zelinková.

Vybíráme pro vás

Dámské běžecké boty Merrell Agility Peak 5

3 899  (34.88 %) 2 539 

Porovnat

119  (25.21 %) od 89 

Porovnat

119  (25.21 %) od 89 

Porovnat

149  (20.13 %) 119 

Porovnat

149  (20.13 %) 119 

Porovnat

899  (86.76 %) 119 

Porovnat

169  (23.67 %) 129 

Porovnat

589  (27.16 %) 429 

Porovnat