Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Poradna

Jak legálně přespat v přírodě - nocuji, nebo už tábořím?

Poradna

Sbalit si jídlo na dva dny, v pátek hodit na záda batoh a celý víkend vandrovat po lese. Česká vášeň, které se v současné době říká bushcraft nebo survival, byla dříve označovaná prostě jako tramping.

Recyklované materiály v outdooru

Poradna

Outdoorové aktivity mohou být v některých případech náročný na vybavení. Při výběru nového vybavení, ale můžeme postupovat odpovědněji. Pojďme se podívat na to, co jsou recyklované a udržitelné materiály. Jaké jsou jejich přínosy. A jak moc jsou vlastně výhodné.

Jak vybrat spacák?

Poradna

Péřový nebo z dutých vláken? Letní nebo třísezónní? Mumiový nebo dekový? Pojďme si říct, jak správně vybrat spací pytel.

Běhání se psem

Poradna

Hledáte sparing partnera na běhání, který vás nedemotivuje ani v nejkrutějších mrazech, ani v největším lijáku? Tak to bychom pro vás měli jeden tip!

Nejlepší turistické pochody pro toulavé boty

Poradna

Dlouhá chůze má nespočet benefitů. Perfektně si při ní vyčistíte hlavu a tělo necháte odpočinout od stresu. Na nejlepší turistické pochody můžete vyrazit sami, s rodinou i s partou přátel. Kam? Máme pro vás pár tipů.

Jak vybrat běžecké boty do terénu

Poradna

Jak si vybrat běžeckou obuv do lehkého i těžkého terénu? Které boty vám budou sedět na lesních cestách, ale i na horských trasách dnes na základě svých zkušeností sepsal Marcel Fronko.

Běhání a hubnutí

Poradna

Plavková sezóna se blíží a spoustu z nás trápí nějaký ten (kilo)gram navíc... Ale nezoufejme, změnit to můžeme třeba i díky běhání.

Přenocování v zimních podmínkách

Poradna

Sbírka rad a tipů z mrazivých bivaků a zasněžených stanů.

Odhalte tajemství turistických značek

Poradna

Pokud Česká republika patří v něčem na špičku, pak je to hustota železničních tratí a turistické značky. Co do kvality a četnosti se nám ve značení tras vyrovná málokterá země. Co můžeme čekat od žluté a kam nás zavede modrá?

Co nepodcenit při zimní turistice

Poradna

Štěstí přeje připraveným. Zimní turistika má sice jedinečně kouzelnou atmosféru, ale zároveň na vás čeká mnohem víc překážek než v letních měsících. Co tedy při turistice v zimě nepodcenit?

Jak na opravu skluznice běžek a lyží?

Poradna

Tomu se prostě nevyhneme. Občas přejedeme kamínek schovaný ve sněhu, jindy profrčíme vědomě nebo omylem hlínu. Skluznice lyží vydrží hodně. Ale někdy má po takové jízdě nechtěný zářez. Co s tím? Nákup nových lyží není nutný stejně jako návštěva servisu. Opravu skluznice běžek a lyží zvládnete totiž svépomocí. Jak na to?

Horská služba ČR - bdělý strážce moderního turisty

Poradna

Každý ví, že Horská služba existuje. Ale málokdo ví, jak se v horách chovat, aby jejich služeb nikdy nepotřeboval. V tomto článku si o horských záchranářích řekneme všechno, co byste před výletem do hor měli vědět.