Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Tomík na cestách

Tomáš Vejmola je dobrodruh, který holduje nevšednímu způsobu dopravy. Oblíbil si především tuk-tuk, motorizovanou tříkolku, obvykle využívanou jako taxík. Kam se Tomáš vydá tuk-tukem tentokrát?


Obsah

 

Představení 

Tomáš Vejmola je cestovatel a dobrodruh. Před pár lety se vydal na kole až do daleké Gruzie, ač v té době neměl s dálkovou cyklistikou vůbec žádné zkušenosti. Cestování si zamiloval a jeho další destinací se stalo Thajsko, kde si v Bangkoku pořídil svůj první tuk-tuk a vyrazil na něm zpátky domů. Na cestě navštívil nespočet zajímavých míst a projel Thajsko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko a několik zemí v Evropě. Tuk-tukem urazil neuvěřitelných 13 000 km a oblíbil si tento netradiční způsob přepravy. Tomáš se snaží inspirovat k cestování i ostatní a své zkušenosti předává na přednáškách nebo ve své knize Tomík na cestách - Tuktukem z Bangkoku až domů

 

      

 

Hrdý partner projektu Křížem krážem Českem

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

 

O projektu

V letošním roce se Tomáš opět vypravil na cesty, tentokrát do Jihoafrické republiky, kde si koupí tuktuk a vyrazí zpátky domů. V plánu má navštívit třeba Malawi, Ugandu, Etiopii nebo Mosambik. Afriku si vybral především proto, že chce bořit řadu mýtů, které kolem cestování v Africe panují. Své zážitky z cest sdílí na svých sociálních sítích, youtube a po návratu by chtěl sepsat o svém nevšedním dobrodružství knihu.

Tomášova odvaha a dobrodružná povaha nás ve 4camping natolik oslovila, že jsme neváhali ani chvíli, a rozhodli se jeho cestu podpořit. Naše vybavení tedy podstoupí extrémní zátěžovou zkoušku a vydává se spolu s Tomášem na dlouho cestu po východním pobřeží Afriky. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tomáš Vejmola

Zdroje: archiv autora

Přechod masivu Králického Sněžníku

Cestopisy a reportáže

Radosti a strasti přechodu Králického Sněžníku vám v dnešním článku sepsala Katka Balcarová, která se věnuje široké škále sportů, především potom lezení, běhu a turistice.

Cesta přes Istanbul s dobrodruhem Vojtou Kaderou

Cestopisy a reportáže

Baťůžkář Vojta Kadera je dobrodruhem každým coulem. Své netradiční zážitky a svébytný způsob cestování sepisuje do krátkých povídek. Jednu z nich si můžete přečíst v našem dnešním článku. 

10 tipů na romantické vyhlídky

Cestopisy a reportáže

Přemýšlíte nad tím, kam vzít svojí drahou polovičku na romantický výlet? Můžete zkusit třeba vyhlídky, které vám nabídnou nejen pohled na překrásnou krajinu.

Vybíráme pro vás

2 599  (23.09 %) 1 999 

Porovnat

3 499  (14.29 %) 2 999 

Porovnat

4 470  (10.09 %) 4 019 

Porovnat

8 710  (0.01 %) 8 709 

Porovnat

390  (10.51 %) 349 

Porovnat

390  (10.51 %) 349 

Porovnat

719  (20.86 %) 569 

Porovnat

49 900  (7.7 %) 46 059 

Porovnat